Appelcake

Appelcake van Onbekende Auteur

Porties: 1 cake
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 zoetzure appels bijvoorbeeld Jonagold
  • 2 eieren M
  • 100 g Canderel culinaire zak a 250 g
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel(s) bloem

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
  • Boter zacht roeren.
  • Bakmeel zeven.
  • Appels schillen en ieder in 8 stukjes snijden.
  • Eieren scheiden en eiwitten stijfkloppen.
  • In grote kom boter, Canderel en melk mixen.
  • Eidooiers toevoegen en goed mixen.
  • Beetje bij beetje bakmeel toevoegen en tot glad beslag mixen.
  • Stijfgeklopte eiwitten erdoor spatelen.
  • Ingevette cakevorm bestrooien met bloem.
  • Deeg in vorm doen.
  • Stukjes appel in deeg duwen.
  • Cake ca. 50 minuten bakken.
  • Cake in plakken snijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met kop koffie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Fruit
Land van herkomst Wereldkeuken