Ambachtelijke Appelchutney

Porties: 2
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g appels bijv. goudreinet
  • 2 uien gesnipperd
  • 100 g rozijnen
  • 300 g fijne tafelsuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 takjes tijm
  • 4 cm verse gemberwortel in plakjes
  • 300 ml appelazijn

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
  • Meng in een pan de appels met de uien, rozijnen en suiker.
  • Voeg de kaneelstokjes, takjes tijm en plakjes gember toe en schenk de appelazijn erbij.
  • Breng het appelmengsel al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat het in 45 minuten zachtjes inkoken tot een dikke moes, waarbij je regelmatig roert.
  • Verwijder de kaneelstokjes, takjes tijm en stukken gember.
  • Schep de chutney in de potten en sluit deze direct af.
  • Zet de potten op hun kop en keer ze na 5 minuten weer om.
  • Laat de chutney verder afkoelen en plak een etiket met de bereidingsdatum en houdbaarheid op de potjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Houdbaarheid: ca. 4 maanden
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, vormt een mooie aanvulling op de hartige en zoete smaken van de appelchutney.

Voedingswaarden

koolhydraten: 227 g | Protein: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit