Appelenvelopjes met rozemarijn en pijnboompitjes
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg
- 1 takje rozemarijn
- 2 appels goudrenet
- 2 eetlepel(s) abrikozenjam
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 4 eetlepel(s) suiker
- 4 eetlepel(s) geroosterde pijnboompitten
- 4 eetlepel(s) mascarpone
Instructies
- Laat het deeg ontdooien.
- Pluk de rozemarijnblaadjes van het steeltje.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes.
- Roer de jam met 2 eetlepels heet water los.
- Schep 2 eetlepels van het jammengsel, het citroensap, de suiker, de rozemarijn en de pijnboompitten door de appelstukjes.
- Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg, vouw de punten als een envelopje over de vulling heen en draai ze in een puntje samen.
- Leg de envelopjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in ± 25 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrijk de taartjes 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd met de rest van het jammengsel en bak ze verder af.
- Laat ze iets afkoelen.
- Serveer met de mascarpone.