Appelenvelopjes met rozemarijn en pijnboompitjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 appels goudrenet
  • 2 eetlepel(s) abrikozenjam
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 4 eetlepel(s) suiker
  • 4 eetlepel(s) geroosterde pijnboompitten
  • 4 eetlepel(s) mascarpone

Instructies

  • Laat het deeg ontdooien.
  • Pluk de rozemarijnblaadjes van het steeltje.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes.
  • Roer de jam met 2 eetlepels heet water los.
  • Schep 2 eetlepels van het jammengsel, het citroensap, de suiker, de rozemarijn en de pijnboompitten door de appelstukjes.
  • Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg, vouw de punten als een envelopje over de vulling heen en draai ze in een puntje samen.
  • Leg de envelopjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in ± 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk de taartjes 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd met de rest van het jammengsel en bak ze verder af.
  • Laat ze iets afkoelen.
  • Serveer met de mascarpone.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak