Appelkwarktaart van Boodschappen

Boodschappen 9-2006
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g zachtzure appels
  • 3 eetlepel(s) citroensap
  • 100 g boter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 250 g kwark
  • 150 g cakemeel
  • boter om in te vetten
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 C.
  • Schil de appels en snij in smalle partjes.
  • Besprenkel ze met de helft van het citroensap.
  • Roer of mix de boter en suiker tot een luchtige massa.
  • Klop de eieren er één voor één door.
  • Meng de rest van het citroensap door de kwark.
  • Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker.
  • Spatel het cakemeel er luchtig door.
  • Vet een bakvorm (24 cm) in.
  • Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant iets glad.
  • Verdeel de appelpartjes over het beslag.
  • Strooi de geschaafde amandelen erover.
  • Meng suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel.
  • Bak de cake in ca 50 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

vervang de appels eens door handperen
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart