Appelkwarktaart van Boodschappen
Boodschappen 9-2006
Ingrediënten
- 500 g zachtzure appels
- 3 eetlepel(s) citroensap
- 100 g boter
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 250 g kwark
- 150 g cakemeel
- boter om in te vetten
- 50 g geschaafde amandelen
- 2 eetlepel(s) suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Schil de appels en snij in smalle partjes.
- Besprenkel ze met de helft van het citroensap.
- Roer of mix de boter en suiker tot een luchtige massa.
- Klop de eieren er één voor één door.
- Meng de rest van het citroensap door de kwark.
- Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker.
- Spatel het cakemeel er luchtig door.
- Vet een bakvorm (24 cm) in.
- Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant iets glad.
- Verdeel de appelpartjes over het beslag.
- Strooi de geschaafde amandelen erover.
- Meng suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel.
- Bak de cake in ca 50 minuten goudbruin en gaar.