Appelpasteitjes

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Spreid de plakjes bladerdeeg uit en laat ze ontdooien.
  • Vet intussen de vormpjes in, schil de appel en snijd hem in kleine stukjes.
  • Vermeng de appel met de amandelspijs, de verkruimelde biscuits en de kaneel.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Bekleed de vormpjes met een plakje bladerdeeg, snijd de randen bij en leg de vulling erop.
  • Bestrijk de deegrand met wat losgeklopt ei, snijd het plakje deeg dat over de vulling komt bij en plak het goed op de deegrand.
  • Prik in het midden van de pasteitjes een gaatje.
  • Maak uit het overgebleven deeg figuurtjes en plak die met ei op het pasteideksel vast.
  • Bestrijk de deegdeksel met losgeklopt ei en bak de pasteitjes onder in de oven ± 25 minuten.
  • Zet de oven na 10 minuten baktijd op 220°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Nederland