Appelpoffertjes met kaneelboter
Ingrediënten
- 1 kleine appels
- 1 eetlepel citroensap
- 1 dl koud water
- ¾ dl appeldiksap
- 100 gram poffertjesmix
- 3 eetlepels losgeklopt ei
- 1 eetlepel slaolie
- boter
- poedersuiker
- ½ eetlepel kaneel
Instructies
- Schil en rasp de appel en besprenkel de appelrasp met 1/2 eetlepel citroensap.
- Meng het diksap en het water in een kom en roer de pofferijesmix erdoor.
- Voeg het ei, de olie en de appelrasp toe.
- Meng 80 gr boter met 40 gr poedersuiker, de rest van het citroensap en de kaneel.
- Zet een poffertjespan op een matig vuur en laat de pan heet worden.
- Vet de holletjes met een beetje gesmolten boter in, vul ze voor 3/4 met het beslag en laat de poffertjes aan beide kanten bruin worden.
- Leg de poffertjes op een bordje en houd ze warm (bijvoorbeeld in een warme oven), terwijl u de andere poffertjes bakt.
- Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en leg er een klontje kaneelboter op.
- Variaties:
- Zoete amandelpoffertjes: vervang de geraspte appel door 4 eetlepels gemalen amandelen.
- Hartige kaaspoffertjes: vervang het diksap door water en de appel door 4 eetlepels geraspte kaas.
- Serveer de poffertjes met kruidenboter.