Appelpoffertjes met kaneelboter

      Reacties uitgeschakeld voor Appelpoffertjes met kaneelboter

 

Appelpoffertjes met kaneelboter

Categorie fruit, Pannekoeken & Poffertjes
Keuken Nederland
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 1 kleine appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 dl koud water
  • 3/4 dl appeldiksap
  • 100 gr poffertjesmix
  • 3 eetlepels losgeklopt ei
  • 1 eetlepel slaolie
  • boter
  • poedersuiker
  • 1/2 eetlepel kaneel

Hoe maak ik het klaar

  • Schil en rasp de appel en besprenkel de appelrasp met 1/2 eetlepel citroensap.
  • Meng het diksap en het water in een kom en roer de pofferijesmix erdoor.
  • Voeg het ei, de olie en de appelrasp toe.
  • Meng 80 gr boter met 40 gr poedersuiker, de rest van het citroensap en de kaneel.
  • Zet een poffertjespan op een matig vuur en laat de pan heet worden.
  • Vet de holletjes met een beetje gesmolten boter in, vul ze voor 3/4 met het beslag en laat de poffertjes aan beide kanten bruin worden.
  • Leg de poffertjes op een bordje en houd ze warm (bijvoorbeeld in een warme oven), terwijl u de andere poffertjes bakt.
  • Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en leg er een klontje kaneelboter op.
  • Variaties:
  • Zoete amandelpoffertjes: vervang de geraspte appel door 4 eetlepels gemalen amandelen.
  • Hartige kaaspoffertjes: vervang het diksap door water en de appel door 4 eetlepels geraspte kaas.
  • Serveer de poffertjes met kruidenboter.