Appels onder een dekentje

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 3 eetlepels custardpoeder
  • 50 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 ½ dl volle melk
  • per persoon 1 appel
  • kaneel
  • kaneelsuiker

Instructies

  • Zeef de bloem en het custardpoeder in een kom en meng er de suiker door.
  • Klop de eieren met de melk los en schenk het mengsel in een dun straaltje en in delen bij het bloemmengsel.
  • Roer het glad en klontvrij.
  • Schil de appels, boor ze uit en halveer ze.
  • Schik de appels met de bolle kant naar boven in een ovale ovenschaal en bestrooi ze met kaneel.
  • Schenk er het beslag over en bak het schoteltje 3/4-1 uur in een oven van 175°C goudbruin en gaar.
  • Serveer de appels warm, eventueel bestrooid met kaneelsuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart