Appeltaart van Astrid Veltman 3

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • de geraspte schil van 1 citroen
  • 8 moesappelen
  • 60-80 gram suiker
  • 40 gram krenten

Instructies

  • Maak een zanddeeg van de bloem, de boter, de suiker, het ei en wat zout enlaat dit, als het door het kneden wat week is geworden, op een koele plaats 10minuten rusten.
  • Rol het daarna op een met bloem bestrooid werkvlak tot een grote lap uit.
  • Bekleed er de beboterde en met bloem bestrooide bodem en rand van een springvorm mee en druk de rand stevig op de bodem vast.
  • Maak van de appels met overige ingrediënten een niet te vochtige moes en doe deze massa over in de vorm.
  • Leg reepjes overgebleven deeg in ruitvorm over de moes en bestrijk de rand en de reepjes met losgeklopt ei.
  • Bak de taart in een vrij warme oven in ± 1 uur gaar en lichtbruin.
  • Laat de taart afkoelen alvorens hem uit de vorm te nemen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart