Appeltaart met kokos

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje droge gist 7 gr
  • 1 dl melk
  • 150 gram bloem
  • 90 gram suiker
  • zout
  • 75 gram boter
  • 3 eieren
  • 160 gram gemalen kokos
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 2 appels bijvoorbeeld Golden Delicious

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Los de gist in 2 eetlepels melk op.
  • Zeef de bloem boven een kom, voeg 75 gr suiker en een mespunt zout toe en meng de boter erdoor.
  • Roer er één voor één de eieren door, schenk de rest van de melk erbij en roer het glad.
  • Kneed er 120 gr kokos, een mespunt nootmuskaat en 1/2 eetlepel kaneel door.
  • Schil de appels, halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in schijfjes.
  • Druk het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Leg de appels dakpansgewijs in een cirkel op het deeg.
  • Meng 40 gr kokos, 15 gr suiker en 1/2 eetlepel kaneel en bestrooi de appels met dit kokosmengsel.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart