Appeltaart met Pecannoten

Porties: 8 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg voor hartige taart gekoeld
  • 8 kleine Elstar appels
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • ¼ theelepel kaneelpoeder
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 4 eetlepels grof gehakte pecannoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg het deeg op de bakplaat.
  • Schil 2 appels, rasp ze grof en meng ze met 1/2 theelepel citroensap.
  • Verdeel de geraspte appel gelijkmatig over het deeg.
  • Schil de andere appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appelparten in dunne plakjes.
  • Meng ze met de rest van het citroensap.
  • Leg de appelpartjes van buiten naar binnen overlappend op elkaar op de geraspte appel.
  • Meng de suiker en kaneelpoeder en bestrooi de taart ermee.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm in een steelpannetje op laag vuur de marmelade met 1 eetlepel water en strijk dit met een kwastje over de nog warme taart.
  • Strooi de gehakte pecannoten erover en laat de taart afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een zoete witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling Auslese, past goed bij deze appeltaart met pecannoten. De fruitige en florale tonen van de wijn zullen de zoetheid van de taart mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 235 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 24 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Taart