Appeltaart met vanillevulling

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 300 gram bloem

Voor de vulling:

  • 750 gram appels
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram amandelen gehakte
  • 100 gram marsepein onbewerkte
  • ½ liter melk
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker of het merg uit 1 vanillestokje
  • ½ pakje vanillepuddingpoeder om te koken
  • 3 eieren

Instructies

  • Kneed een deeg van de boter, de suiker, het ei en de bloem en leg dit ± 1 uur in de koelkast.
  • Rol het dan uit en bekleed er een ingevette springvorm van 26 cm doorsnee mee.
  • Snijd de geschilde appels in schijfjes en rangschik die met de amandelen en de rozijnen op het deeg.
  • Verkruimel de marsepein en roer hem met de helft van de melk glad.
  • Vermeng de rest van de melk met het vanillemerg, de suiker en het marsepeinmengsel en breng dit al roerend aan de kook.
  • Roer er met een garde het puddingpoeder door, breng het opnieuw aan kook en laat het gedeeltelijk afkoelen.
  • Klop er dan de eieren door en schenk het mengsel op de appels.
  • Strijk de bovenkant glad en bak de taart in ± 45 minuten in een hete oven (225°C) gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart