Appeltaart met vanillevulling
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 200 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 ei
- 300 gram bloem
Voor de vulling:
- 750 gram appels
- 50 gram rozijnen
- 50 gram amandelen gehakte
- 100 gram marsepein onbewerkte
- ½ liter melk
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker of het merg uit 1 vanillestokje
- ½ pakje vanillepuddingpoeder om te koken
- 3 eieren
Instructies
- Kneed een deeg van de boter, de suiker, het ei en de bloem en leg dit ± 1 uur in de koelkast.
- Rol het dan uit en bekleed er een ingevette springvorm van 26 cm doorsnee mee.
- Snijd de geschilde appels in schijfjes en rangschik die met de amandelen en de rozijnen op het deeg.
- Verkruimel de marsepein en roer hem met de helft van de melk glad.
- Vermeng de rest van de melk met het vanillemerg, de suiker en het marsepeinmengsel en breng dit al roerend aan de kook.
- Roer er met een garde het puddingpoeder door, breng het opnieuw aan kook en laat het gedeeltelijk afkoelen.
- Klop er dan de eieren door en schenk het mengsel op de appels.
- Strijk de bovenkant glad en bak de taart in ± 45 minuten in een hete oven (225°C) gaar.