Appeltaart V

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 60 gram suiker
  • water
  • citroenschil
  • 1 kg zure appel
  • 60 gram krenten
  • melk
  • suiker
  • 150 gram bloem
  • 110 gram boter
  • 75 gram basterdsuiker
  • ¼ ei
  • 2 gram zout
  • 1 losgeklopt eidooier

Instructies

  • Kook de suiker met weinig water en de citroenschil.
  • Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en verwarm die met de krenten in de suikerstroop tot ze wat zachter zijn. de suikerstroop tot ze wat zachter zijn.
  • Neem de appels uit het suikerwater en schep ze over in een schaal.
  • Verwijder de citroenschil en laat het vocht in een steelpan tot een stroopje inkoken.
  • Giet dit over de appels en laat ze afkoelen.
  • Doe de bloem, de basterdsuiker, het ei en het zout in een kom, snijd de boter klein en kneed alles vlug door elkaar tot een gelijkmatig

Deeg:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Houd een stuk van het deeg apart voor het vlechtwerk op de taart en rol de
  • rest op een met bloem bestoven werkblad uit.
  • Beboter de vorm, leg het deeg erin en maak de zijkant 3-4 cm hoog.
  • Vul de deegvorm met de appelvulling, snijd reepjes van het overgebleven deeg en leg die in ruiten over de vulling.
  • Vouw het deeg dat boven de vulling uitsteekt over de uiteinden van de reepjes en bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier.
  • Zet de vorm in het midden van de oven op het rooster en bak de taart in ± 50 minuten gaar.
  • Neem de taart uit de oven, laat hem afkoelen en verwijder de vorm.
  • Serveer met slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart