Appeltaartjes met puntjes kaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 50 gram basterdsuiker
  • zout
  • een snufje kruidnagelpoeder
  • 1 ei
  • 4 appels
  • 1 eetlepel melk
  • een dikke plak pittige oude kaas

Instructies

  • Kneed een deeg van de bloem, de boter, de suiker, het zout en het kruidnagelpoeder en zet dit ± 30 minuten in de koelkast.
  • Verdeel het dan in 4 bolletjes, rol die uit, leg de lapjes in de vormpjes en prik de bodempjes met een vork flink in.
  • Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes.
  • Schik in elk vormpje een appel.
  • Klop het ei met de melk en wat suiker los en schenk dit over de appels.
  • Bak de taartjes in een op 175°C voorverwarmde oven in ± 30 minuten lichtbruin.
  • Snijd de plak kaas in mooie puntjes en serveer die bij de warme taartjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Nederland