Ardenner vink met wittebonenschotel en aardappelpuree

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 175 gram uien gesnipperd
  • 3 paprika’s rood, geel, groen, in stukjes
  • 340 gram witte bonen in tomatensaus
  • peper
  • zout
  • 4 Ardenner vinken
  • 3 zakjes aardappelpureemix pak à 10 zakjes
  • 4 eetlepels basilicum fijngesneden verse

Instructies

  • Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui al omscheppend in ± 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
  • Bak de paprika’s ± 5 minuten mee, voeg de witte bonen en ½ dl water toe en breng alles op smaak met peper en zout.
  • Laat de groenten ± 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
  • Bak gelijktijdig de Ardenner vinken in de rest van de olie bruin en gaar.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Strooi het basilicum over de groenten en serveer met de puree en het vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Duc de Termes, rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees