Arnaki yemisto

gevulde lamsbout
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ontbeende lamsbout 2 kg
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels boter
  • citroensap
  • 250 gram gehakt
  • kopje rijst
  • 1 mespuntje kaneel
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel munt
  • ½ liter runderbouillon

Instructies

  • Leg het vlees plat op een plank en bestrooi het met zout en peper.
  • Smeer het in met 2 eetlepels boter en citroensap.
  • Smeer de rest van de boter in de koekenpan en sauteer het lamsgehakt tot de roze kleur verdwenen is.
  • Voeg ui, rijst, zout, peper, en kaneel toe en bak alles nog 5 minuten.
  • Doe dan de peterselie, munt, en 1/3 kop bouillon erbij en laat het 15 minuten sudderen.
  • Haal het van het vuur en laat het afkoelen.
  • Bedek de lamsbout met het mengsel, rol het vlees stevig op en bind het op verschillende plaatsen dicht.
  • Leg de bout op een rooster in de braadslee en giet de rest van de bouillon erbij.
  • Rooster het vlees 15 minuten in de oven op stand 7, draai de oven lager tot stand 4 en laat het nog 1 1/2 tot 2 uur braden, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
  • Bedruip af en toe met vocht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Griekenland