Recepten

Arní Avgolémono

 

Arní Avgolémono

Recept categorieën Hoofdgerecht / Lamsvlees
Land van herkomst Groningen
Porties 4 personen
Auteur Auteur Onbekend

Hoe maak ik het klaar

  • Grill voorverwarmen.
  • Knoflook en olie mengen.
  • Koteletjes inwrijven met peper en licht bestrijken met knoflookolie.
  • Naast elkaar
  • op de bakplaat leggen. 10 cm onder
  • de hete grill schuiven en koteletjes in 3-4 min. per kant bruin en van binnen rosé roosteren.
  • Intussen in pan vleesfond tegen de kook aan brengen.
  • In hoge kom eieren met mixer schuimig kloppen.
  • Al kloppend het citroensap in straaltje toevoegen.
  • Hete vleesfond geleidelijk in scheutjes bij het eiermengsel schenken, voortdurend mixen.
  • Mengsel terug in de pan en al kloppend 3-4 min.zachtjes verwarmen tot licht gebonden.
  • Niet meer laten koken!!
  • Peper en zout toevoegen.
  • Koteletjes op bord, zout en saus erover, bestrooien met bosui. Rijst.