Artisjoksalade

Artisjoksalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje artisjokbodems
  • 2 tomaten
  • 1 kleine courgette
  • 2 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 2 zwarte olijven
  • 6 eetlepels olie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 kropjes radicchio
  • 1 bosje verse bieslook

Instructies

  • Laat de sardines en de artisjokbodems uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes.
  • Doe alles in een kom.
  • Hak de tuinkruiden en de olijven fijn en roer dit door de olie en de azijn.
  • Giet dit op de salade en schep goed om.
  • Pluk van de radicchio 8 mooie bladeren.
  • Vorm hiervan 4 bakjes en zet ze op borden.
  • Schep de artisjoksalade erin en bestrooi met de fijngeknipte bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Italië