Aspergecocktail

Aspergecocktail

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g asperges
  • zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blikje mandarijnenpartjes
  • 1 cm verse gemberwortel
  • peterselie
  • 4 eetlepel(s) room
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 eetlepel(s) sinaasappelsap
  • sap van 0 5 citroen
  • paprikapoeder
  • 4 sinaasappelplakken (van 0 5 cm

Instructies

  • Schil de asperges en snijd de harde onderkanten royaal weg.
  • Breng ruim water aan de kook en voeg zout en suiker toe.
  • Kook hierin de asperges 10 minuten.
  • Laat ze uitlekken en koud worden.
  • Snijd ze in stukken van 4 centimeter en houd de punten apart.
  • Laat de mandarijntjes uitlekken en doe ze in een kom.
  • Voeg de aspergestukken toe.
  • Schil de gemberwortel en hak deze zeer fijn.
  • Hak de peterselie fijn en roer ze beide door de asperges en de mandarijntjes.
  • Verdeel dit mengsel over 4 cocktailglazen.
  • Roer de rest van de ingrediënten door elkaar en giet de saus over het mengsel in de glazen.
  • Bestrooi met paprikapoeder, leg wat aspergepunten in het zicht en zet de sinaasappelschijven op de zijkant van de glazen.
  • Zet de cocktail minstens een halfuur in de koelkast en serveer met toast en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Wereldkeuken