Aspergepizza met spinazie en roomkaas

Romige Aspergepizza met Spinazie en Roomkaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram bloem van harde tarwe
  • 20 gram verse gist
  • ½ theelepel suiker
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Zout

Voor de topping:

  • 50 gram rucola
  • 300 gram spinazie
  • Zout
  • Gemalen peper
  • 800 gram asperges
  • 1 eetlepel boter
  • Suiker
  • 1-2 rode Spaanse pepers
  • 1 bosje peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram mozzarella
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram crème fraîche
  • 5 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Voor het deeg, meng de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Los de gist met de suiker op in 125 ml lauwwarm water en giet het in het kuiltje.
  • Roer vanuit het midden terwijl je wat bloem van de zijkant meeneemt, tot een plakkerig deeg ontstaat (zetsel).
  • Stop met mengen, dek de kom af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats 15 minuten rijzen.
  • Voeg de olijfolie en 1 theelepel zout toe.
  • Kneed met de handmixer de rest van de bloem gedurende minstens 5 minuten door het zetsel tot een glanzend en elastisch deeg ontstaat.
  • Dek de kom weer af en laat het 45 minuten rijzen op een warme plaats.
  • Kneed het deeg weer kort door en rol het op een bakplaat uit tot een dikte van 0,5 cm.
  • Laat het zo 20 minuten rijzen.
  • Was de rucola en spinazie en verwijder de grote stelen.
  • Blancheer de blaadjes 10 seconden in kokend water, dompel ze direct in ijswater en knijp het water eruit.
  • Hak de blaadjes grof en breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de asperges en snijd het houtige deel weg.
  • Snijd de asperges in stukjes van 0,5 cm en bak ze 2-3 minuten in de warme boter.
  • Breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Maak de pepers schoon, verwijder zaad en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Hak de peterselie en schil en hak de knoflook.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in blokjes.
  • Roer de roomkaas los met crème fraîche, Parmezaan en 3 eetlepels olijfolie.
  • Voeg knoflook, peterselie en rode peper toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de bodem met de helft van het kaasmengsel.
  • Verdeel de asperges, rucola, spinazie en mozzarella eroverheen en verdeel de rest van het kaasmengsel er weer overheen.
  • Bak de pizza gedurende 30-35 minuten op het 2e niveau van onderen in de voorverwarmde oven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart / Pizza
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch