Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 gram bloem van harde tarwe
- 20 gram verse gist
- ½ theelepel suiker
- 5 eetlepels olijfolie
- Zout
Voor de topping:
- 50 gram rucola
- 300 gram spinazie
- Zout
- Gemalen peper
- 800 gram asperges
- 1 eetlepel boter
- Suiker
- 1-2 rode Spaanse pepers
- 1 bosje peterselie
- 1 teen knoflook
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 250 gram mozzarella
- 200 gram roomkaas
- 200 gram crème fraîche
- 5 eetlepels olijfolie
Instructies
- Voor het deeg, meng de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Los de gist met de suiker op in 125 ml lauwwarm water en giet het in het kuiltje.
- Roer vanuit het midden terwijl je wat bloem van de zijkant meeneemt, tot een plakkerig deeg ontstaat (zetsel).
- Stop met mengen, dek de kom af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats 15 minuten rijzen.
- Voeg de olijfolie en 1 theelepel zout toe.
- Kneed met de handmixer de rest van de bloem gedurende minstens 5 minuten door het zetsel tot een glanzend en elastisch deeg ontstaat.
- Dek de kom weer af en laat het 45 minuten rijzen op een warme plaats.
- Kneed het deeg weer kort door en rol het op een bakplaat uit tot een dikte van 0,5 cm.
- Laat het zo 20 minuten rijzen.
- Was de rucola en spinazie en verwijder de grote stelen.
- Blancheer de blaadjes 10 seconden in kokend water, dompel ze direct in ijswater en knijp het water eruit.
- Hak de blaadjes grof en breng op smaak met zout en peper.
- Schil de asperges en snijd het houtige deel weg.
- Snijd de asperges in stukjes van 0,5 cm en bak ze 2-3 minuten in de warme boter.
- Breng op smaak met zout, peper en suiker.
- Maak de pepers schoon, verwijder zaad en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees fijn.
- Hak de peterselie en schil en hak de knoflook.
- Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in blokjes.
- Roer de roomkaas los met crème fraîche, Parmezaan en 3 eetlepels olijfolie.
- Voeg knoflook, peterselie en rode peper toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de bodem met de helft van het kaasmengsel.
- Verdeel de asperges, rucola, spinazie en mozzarella eroverheen en verdeel de rest van het kaasmengsel er weer overheen.
- Bak de pizza gedurende 30-35 minuten op het 2e niveau van onderen in de voorverwarmde oven.