Gestoomde Asperges met Ei, Boter en Peterselie
Geniet van de heerlijke gestoomde asperges met romig ei, boter en verse peterselie als smakelijk bijgerecht, perfect voor een lichte en gezonde maaltijd.
Equipment
Ingrediënten
- 24 geschild asperges AA
- 4 eieren
- 125 gram boter
- 2 eetlepels gehakte platte peterselie
Instructies
- Leg de asperges in een stoomovenpan met gaatjes.
- Plaats de eieren ook in een stoomovenpan met gaatjes.
- Doe de boter samen met de gehakte peterselie in een dichte stoomovenpan en dek deze af met hittebestendig huishoudfolie.
- Plaats alles in de stoomoven op 100°C gedurende 8 minuten.
- Haal na 8 minuten de eieren uit de stoomoven en laat de asperges nog 2 minuten verder stomen.
- Pel de eieren en hak ze fijn.
- Meng de fijngehakte eieren met de boter en peterselie.
- Serveer de gestoomde asperges met het mengsel van ei, boter en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een iets zachter gekookt eitje? Plaats deze dan voor 5 minuten in de stoomoven. Ook lekker om te serveren met een plak gerookte zalm. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past goed bij de verse smaken van gestoomde asperges met ei, boter en peterselie.Voedingswaarden
Calories: 322 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 9 g | Vet: 30 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 3 g