Asperges met entrecôte

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg witte asperges
  • 1 kg vastkokende nieuwe aardappelen geschild en in stukken
  • zout
  • 1 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 4 entrecotes
  • 1 pakje Maggi aspergesaus
  • 3 eetlepel(s) fijngeknipte verse bieslook

Instructies

  • Schil de asperges van 2 cm onder het kopje naar beneden met een dunschiller, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf.
  • Kook de aardappelen in ± 20 minuten in water met zout gaar.
  • Kook de asperges afhankelijk van de dikte in ± 15-20 minuten in ruim water met zout beetgaar.
  • Giet ze af.
  • Bestrijk intussen de entrecôtes met de olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
  • Rooster ze in een grillpan aan beide kanten bruin en in ± 7 minuten rosé.
  • Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de entrecôtes met de asperges, de aardappelen en de saus.
  • Bestrooi met het bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Duc de Termes, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees