Asperges met frisse knoflooksaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • kg witte asperges
  • 1 dl zure room
  • 3 eetlepel(s) verse peterselie fijngehakt
  • 400 g Yorkham
  • zoetzure augurk fijngehakt

Instructies

  • Schil de asperges van het kopje naar beneden en snijd of breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) ervan af.
  • Kook de asperges afhankelijk van de dikte in 15-20 minuten gaar.
  • Klop intussen de yogonaise en de zure room door elkaar.
  • Pers de knoflook erboven uit en voeg de augurk, de peterselie en zout naar smaak toe.
  • Rol de ham op.
  • Giet de asperges af en leg de ham erbij.
  • Serveer met de saus.
  • Lekker met gekookte krieltje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten