Asperges met kervel en ham

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte aspergepunten
  • 100 g groene aspergepunten
  • 2 theelepel zout
  • 4 sneetjes casinobrood
  • 4 plakjes gerookte ham
  • 1 theelepel kervel
  • ½ citroen
  • 80 g Goudse belegen in blokjes
  • 60 g boter
  • zout
  • boter

Instructies

  • Leg 60 gram boter op een schoteltje om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Was de kervel, dep hem droog met een schone theedoek of wat keukenpapier en hak hem fijn.
  • Pers de citroen uit en zeef het sap.
  • Roer de boter smeuïg en roer er de kervel door.
  • Voeg er naar smaak zout en een paar druppels citroensap aan toe.
  • Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze licht in een koekenpan. Bestrijk een kant met de kervelboter.
  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier.
  • Snij de aspergepunten in de lengte door en leg de halve aspergepunten op de ervelboter.
  • Leg er een plakje gerookte ham op en verdeel de blokjes
  • Goudse belegen over de ham.
  • Schud de toast in de oven en bak ze een minuut of twaalf.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vlees
Land van herkomst Nederland