Asperges met scampi’s, pasta en spinazie

Asperges met scampi’s, pasta en spinazie

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 500 gram spinazie
  • 20 st scampi’s schoongemaakt en gegaard.
  • 2 dl crème fraîche
  • 300 gram spaghetti van quinoa
  • 2 dl droge witte wijn
  • 100 gram koude boter
  • 3 eetlepel(s) dille klein gesneden
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
  • Ik haal ze na 7 minuten koken van het vuur en laat ze nagaren in het kookvocht met deksel op de pan.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Breng 2 dl van het kookvocht van de asperges met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
  • Voeg de crème fraîche toe en laat de saus weer inkoken.
  • Monteer de saus voor het serveren met 75 gr. in stukjes verdeelde koude boter, de dille en zout en peper.
  • Was de spinazie.
  • Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3 minuten.
  • Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
  • Serveer de gekookte asperges met de spaghetti, scampi’s, de aspergesaus en de spinazie en garneer met een takje dille.

Voedingswaarden

Calories: 542 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Pasta / Vis / Zeevruchten