Het schillen van asperges is een belangrijke stap om de taaie buitenste laag te verwijderen voordat je ze kookt. Hier is hoe je asperges kunt schillen:

Benodigdheden:

  • Asperges
  • Dunschiller of aspergeschiller
  • Snijplank

Stappen:

  1. Voorbereiding van de Asperges: Spoel de asperges af onder koud water om eventueel vuil te verwijderen. Snijd daarna de houtachtige uiteinden af, meestal ongeveer 2-3 cm vanaf de onderkant.
  2. Schil de Asperges: Plaats de asperge op een snijplank en houd het stevig vast. Begin bij het kopje en schil met een dunschiller voorzichtig naar beneden, weg van het kopje, in één lange beweging. Herhaal dit rondom de asperge tot je de buitenste laag hebt verwijderd.
  3. Controleer de Dikte: Pas op dat je niet te veel druk uitoefent tijdens het schillen om te voorkomen dat je te diep schilt en het binnenste deel van de asperge beschadigt. De bedoeling is om alleen de taaie buitenste laag te verwijderen.
  4. Herhaal bij Alle Asperges: Herhaal dit proces met alle asperges die je wilt bereiden.
  5. Klaar om te Bereiden: Na het schillen van de asperges zijn ze klaar om gekookt, gestoomd, geroosterd of op andere manieren bereid te worden volgens je recept.

Het schillen van asperges helpt om de taaie buitenkant te verwijderen, waardoor je een smakelijkere en zachtere textuur krijgt wanneer je ze bereidt.