Aspergesoep met hollandse garnalen

Aspergesoep met hollandse garnalen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Aspergesoep

  • 3 sjalotten
  • 1 kg asperges
  • 10 gram roomboter
  • 5 eetlepel(s) bloem
  • zout peper
  • nootmuskaat
  • 2 eidooiers
  • 200 ml melk

Garnituur

  • 400 gram asperges AA kwaliteit

Opmaak

  • 230 gram hollandse garnalen
  • 10 gram kervel gehakte
  • 10 gram bieslook fijngesneden

Instructies

Aspergesoep

  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Snijd de kopjes van de asperges, blancheer ze kort en snijd de rest in stukken.
  • Smelt boter in een pan en fruit de sjalotten en rauwe asperges.
  • Strooi de bloem erover.
  • Roer door elkaar tot alle bloem wordt opgenomen.
  • Blus af met het kookvocht van de aspergepunten tot 1,5 liter aangevuld met water.
  • Kook de asperges gaar en pureer de soep.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • Meng de eidooiers en de melk.
  • Zeef de soep en roer het eimengsel erdoor.
  • Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken.

Garnituur

  • Schil de asperges.
  • Snijd de asperges in schuine plakjes.

Opmaak

  • Verdeel de garnalen en de stukjes asperges samen met de kruiden over de soepkoppen.
  • Schep de soep in de soepkommen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten