Atjar bawang Timor

zuur van uitjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram sjalotjes of kleine uitjes
  • 1 eetlepel(s) olie
  • ½ fles azijn
  • 2 eetlepel(s) uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook gesnipperd
  • 3 kemiries
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel djahé
  • zout

Instructies

  • Schil de uitjes, bestrooi ze met zout en laat ze enkele uren uitlekken.
  • Wrijf de gesnipperde uien met knoflook, kemiries, koenjit en djahé tot een brij en fruit dit in olie tot de uien lichtgeel zijn.
  • Voeg de azijn toe en kook die even mee.
  • Laat de massa afkoelen.
  • Wrijf de sjalotten droog in een doek, schik ze in een afsluitbare pot en giet de kruidenazijn er overheen.

Magnetron:

  • Voorbereiden zoals aangegeven.
  • Doe de olie in een glazen litermaat en verwarm deze onafgedekt 1 min. op 100%.
  • Roer de fijngewreven kruiden erdoor en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
  • Voeg de azijn toe en breng alles in 6 à 7 min. op 100% aan de kook.
  • Verder afmaken zoals hierboven aangegeven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch