Atjar bawang Timor
zuur van uitjes
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Schil de uitjes, bestrooi ze met zout en laat ze enkele uren uitlekken.
- Wrijf de gesnipperde uien met knoflook, kemiries, koenjit en djahé tot een brij en fruit dit in olie tot de uien lichtgeel zijn.
- Voeg de azijn toe en kook die even mee.
- Laat de massa afkoelen.
- Wrijf de sjalotten droog in een doek, schik ze in een afsluitbare pot en giet de kruidenazijn er overheen.
Magnetron:
- Voorbereiden zoals aangegeven.
- Doe de olie in een glazen litermaat en verwarm deze onafgedekt 1 min. op 100%.
- Roer de fijngewreven kruiden erdoor en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
- Voeg de azijn toe en breng alles in 6 à 7 min. op 100% aan de kook.
- Verder afmaken zoals hierboven aangegeven.