Atjar Ikan Bakljouw

zuur van kabeljauw
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 moot kabeljauw per persoon / verse
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • ½ eetlepel(s) koenjit
  • 1 theelepel djahé
  • 1 eetlepel(s) witte basterdsuiker
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 rode lombok in reepjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • Wrijf de moten vis in met zout en peper (diepvriesmoten ook prima).
  • Bak ze in olie goed bruin en laat ze uitlekken.
  • Meng de ui, knoflook, koenjit, djahé, suiker en lombok goed door elkaar.
  • Fruit dit in wat olie met toevoeging van de azijn en de vis.
  • Zet het vuur klein.
  • Keer de vis af en toe om zodat de saus er goed kan intrekken.
  • Doe dit ca. 10 min.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met witte rijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië