Atjar Ketimoen 2.0

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 200 ml azijn + 4 eetlepels
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel gember
  • 4 eetlepels suiker

Instructies

  • Snijd de komkommer in repen zonder zaadjes en vervolgens in stukjes.
  • Meng deze met de sjalot, rode peper en een mespunt zout.
  • Breng in een steelpan 4 eetlepels natuurazijn met de donkere basterdsuiker aan de kook en schenk dit over de komkommer.
  • Breng in een andere steelpan de overige azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en suiker aan de kook.
  • Roer het geheel door tot de suiker volledig is opgelost.
  • Let op: buig niet over de pan om inademen van dampen te voorkomen, omdat dit een branderig gevoel kan veroorzaken.
  • Schenk het azijnmengsel over de groenten en laat de atjar afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bewaar de afgesloten atjar in schone glazen potten of plastic bewaardoosjes in de koelkast; het blijft daar nog enkele dagen houdbaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch