Atjar Ketimoen 2.0
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 gesnipperde sjalot
- 1 rode peper fijngehakt
- 200 ml azijn + 4 eetlepels
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 theelepel gember
- 4 eetlepels suiker
Instructies
- Snijd de komkommer in repen zonder zaadjes en vervolgens in stukjes.
- Meng deze met de sjalot, rode peper en een mespunt zout.
- Breng in een steelpan 4 eetlepels natuurazijn met de donkere basterdsuiker aan de kook en schenk dit over de komkommer.
- Breng in een andere steelpan de overige azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en suiker aan de kook.
- Roer het geheel door tot de suiker volledig is opgelost.
- Let op: buig niet over de pan om inademen van dampen te voorkomen, omdat dit een branderig gevoel kan veroorzaken.
- Schenk het azijnmengsel over de groenten en laat de atjar afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de afgesloten atjar in schone glazen potten of plastic bewaardoosjes in de koelkast; het blijft daar nog enkele dagen houdbaar.