Atjar Koening Ketimoen

zoetzuur van komkommer
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode lombok of paprika
  • 3 komkommers
  • 10 hele sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepel olie
  • 2 deciliter water
  • 1 deciliter azijn
  • suiker

Kruiden:

  • 2 kemirienoten
  • ½ theelepel koenjit
  • 1 schijfje djahé
  • 1 theelepel ketoembar
  • zout

Instructies

  • Snijd de komkommers in lange repen, evenals de lombok of paprika.
  • Knoflook in schijfjes snijden.
  • Stamp de kruiden fijn en bak ze in olie gaar.
  • Doe het water erbij, voeg dan de azijn toe.
  • Laat dit koken.
  • Dan suiker en zout toevoegen onder goed roeren.
  • Voeg de rest toe en laat het geheel goed gaar sudderen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië