Atjar Sajoer

zoetzuur van gemengde groenten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram witte kool
  • 100 gram bloemkool
  • 1 wortel
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 mespunt djahé
  • 1 mespunt kerrie
  • ½ spriet sereh
  • 1 mespunt zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 10 deciliter azijn

Instructies

  • De wortel wassen en schillen.
  • Dan de kool en wortel fijnsnijden.
  • De bloemkool in fijne roosjes snijden.
  • De azijn aan de kook brengen en alle groenten met de ingrediënten toevoegen.
  • Weer aan de kook brengen en ca. 2 min. mee laten koken.
  • Daarna laten afkoelen.
  • Naar eigen smaak nog wat suiker of zout toevoegen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië