Atjar Tanpa Tjoeka

zuur van tomaten en komkommer zonder azijn
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 5 middelgrote tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 citroen sap er van
  • 5 sjalotten geen grote uien
  • 2 tenen knoflook gesnipperde
  • 2 theelepel koenjit
  • 5 lomboks
  • 4 theelepel suiker
  • peper
  • zout

Instructies

  • Komkommer schillen, in de lengte halveren, zaad verwijderen en in stukken snijden.
  • Sjalotten schillen en in twee-n snijden.
  • Pitten uit de lomboks verwijderen en in de lengte in dunne reepjes snijden.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden.
  • Wrijf knoflook, koenjit, suiker, peper en zout met elkaar fijn, fruit dit in de olie op een laag pitje.
  • Voeg dan de sjalotten toe en de lombok en fruit die even mee.
  • De sjalotten mogen niet uiteen vallen.
  • Voeg er daarna de komkommer en tomaten bij en schep alles goed om.
  • Doe er het citroensap bij, breng het gerecht aan de kook en dien het dan onmiddellijk op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze atjar is niet lang houdbaar
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië