Atjar Taugé Revisited

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram taugé
  • 1 rode peper
  • Geraspte wortel
  • 200 ml azijn
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel gember
  • 4 eetlepels suiker

Instructies

  • Spoel de taugé af in een zeef en laat het uitlekken.
  • Halveer de rode peper en verwijder indien gewenst de zaadjes.
  • Snijd de peper in reepjes en vervolgens in stukjes.
  • Meng in een schaal de taugé, geraspte wortel en rode peper.
  • Breng in een steelpan de azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en suiker aan de kook.
  • Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost.
  • Let op: buig niet over de pan om inademen van dampen te voorkomen, omdat dit een branderig gevoel kan veroorzaken.
  • Schenk het azijnmengsel over de groenten en laat de atjar afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bewaar de afgesloten atjar in schone glazen potten of plastic bewaardoosjes in de koelkast; het blijft daar nog enkele dagen houdbaar.

*Tip:

Probeer ook eens Atjar Ketimoen: volg dezelfde stappen om atjar van komkommer te maken. Snijd repen komkommer, zonder zaadjes, in stukjes en meng deze met 1 gesnipperde sjalot, 1 fijngehakte rode peper en een mespunt zout. Breng 4 eetlepels natuurazijn met 1 eetlepel donkere basterdsuiker in een steelpan aan de kook en schenk dit over de komkommer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch