Atjar Taugé Revisited
Ingrediënten
- 125 gram taugé
- 1 rode peper
- Geraspte wortel
- 200 ml azijn
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 theelepel gember
- 4 eetlepels suiker
Instructies
- Spoel de taugé af in een zeef en laat het uitlekken.
- Halveer de rode peper en verwijder indien gewenst de zaadjes.
- Snijd de peper in reepjes en vervolgens in stukjes.
- Meng in een schaal de taugé, geraspte wortel en rode peper.
- Breng in een steelpan de azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en suiker aan de kook.
- Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost.
- Let op: buig niet over de pan om inademen van dampen te voorkomen, omdat dit een branderig gevoel kan veroorzaken.
- Schenk het azijnmengsel over de groenten en laat de atjar afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de afgesloten atjar in schone glazen potten of plastic bewaardoosjes in de koelkast; het blijft daar nog enkele dagen houdbaar.