Atjar Telor 1

zuur van eieren
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 eetlepel(s) olie
  • eetlepel(s) water
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 lombok
  • 3 kemeiries
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 spriet sereh
  • zout

Instructies

  • Kook de eieren in 10 min. hard, pel ze en snijd ze in 2 helften.
  • Wrijf uien met sambal, kemiries, koenjit en zout tot een brij.
  • Verwijder het zaad van de lombok en snijd hem in lange reepjes.
  • Fruit de kruidenbrij in de olie, voeg lombok toe en daarna de sereh, azijn en 1 à 2 eetlepels water.
  • Stoof de eieren in dit sausje ca. 5 min.

Magnetron:

  • Kook de eieren hard. Verwarm de olie in een glazenmagnetronschaal van 1 liter onafgedekt 1 min. op 100%.
  • Voeg de fijngewreven brij en lombok toe en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
  • Roer er de sereh, azijn en 1 eetlepel water door en leg de gehalveerde eieren in de saus.
  • Verwarm alles afgedekt ca. 5 min. op 70%.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken
Land van herkomst Indonesië