Zoetzure Atjar Tjampoer

Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
trekken 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode lombok ontpit en in schijfjes gesneden
  • 1 grote komkommer in schijfjes gesneden
  • 1 bosje radijs in schijfjes gesneden
  • 1 rode paprika in schijfjes gesneden
  • ½ kopje azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ theelepel zout
  • eetlepel suiker
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 mespunt peper

Instructies

  • Meng in een kom de azijn, ui, mosterd, peper, knoflookpoeder, suiker en zout goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de gesneden groenten toe aan het azijnmengsel en meng alles goed door.
  • Laat de atjar minstens 1 uur trekken voordat je het serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze zoetzure Atjar Tjampoer als smaakvol bijgerecht bij rijsttafels of Aziatische gerechten.
Geniet van deze heerlijke, frisse en kleurrijke toevoeging aan je maaltijd!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië