Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ¼ witte kool
- 3 uien fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 200 gram worteltjes in reepjes gesneden
- 2 rode lomboks in reepjes gesneden
- Suiker naar smaak
- 2 theelepels koenjit kurkuma
- Azijn
Instructies
- Snijd alle groenten zeer fijn en was ze goed.
- Laat ze vervolgens uitlekken.
- Breng 2 kopjes azijn met suiker (naar eigen smaak) en koenjit aan de kook.
- Voeg de groenten toe en laat ze 2 minuten meekoken.
- Doe alles in een vergiet en vang het kookvocht op.
- Verdeel de groenten over potjes en giet het kookvocht weer bij de groenten.
- Roer het bovenste deel van het opgevangen kookvocht door de groenten om de atjar mooi helder te houden.
- Optioneel:
- filter het kookvocht voordat je het toevoegt aan de groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer deze zelfgemaakte Atjar Tjampoer als verfrissend bijgerecht bij rijstgerechten, saté of andere Indonesische maaltijden.
- Geniet van de heerlijke smaak van deze eigen stijl atjar!