atjar trampoer

Zelfgemaakte Atjar Tjampoer

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ witte kool
  • 3 uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 200 gram worteltjes in reepjes gesneden
  • 2 rode lomboks in reepjes gesneden
  • Suiker naar smaak
  • 2 theelepels koenjit kurkuma
  • Azijn

Instructies

  • Snijd alle groenten zeer fijn en was ze goed.
  • Laat ze vervolgens uitlekken.
  • Breng 2 kopjes azijn met suiker (naar eigen smaak) en koenjit aan de kook.
  • Voeg de groenten toe en laat ze 2 minuten meekoken.
  • Doe alles in een vergiet en vang het kookvocht op.
  • Verdeel de groenten over potjes en giet het kookvocht weer bij de groenten.
  • Roer het bovenste deel van het opgevangen kookvocht door de groenten om de atjar mooi helder te houden.
  • Optioneel:
  • filter het kookvocht voordat je het toevoegt aan de groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Serveer deze zelfgemaakte Atjar Tjampoer als verfrissend bijgerecht bij rijstgerechten, saté of andere Indonesische maaltijden.
  • Geniet van de heerlijke smaak van deze eigen stijl atjar!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië