Atjar Tjampoer Bandoeng

zuur van gemengde groenten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ kool fijngesneden
  • 1 pakje taugé
  • 2 rode lomboks in reepjes
  • 2 uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 theelepel ketoembar
  • ¾ kopje azijn
  • 3 theelepel koenjit
  • 1 stukje prei fijngesneden
  • 10 takjes selderie fijngehakt
  • 150 gram worteltjes in reepjes
  • 6 kemiries fijngestampt
  • 1 stukje trassi
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • Fruit in wat olie de ui, knoflook, lombok (of paprika), trassi, kemirie en de koenjit.
  • Dan de kool, prei en selderie erbij en maak af met zout, ketoembar en nootmuskaat.
  • Giet de azijn erbij en laat alles ca. 10 min. op een klein vuur sudderen.
  • Als laatste de taugé even laten mee sudderen.
  • De atjar in een schaal scheppen en koud opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor de kool kan witte-, spits- of chinese kool gebruikt worden.
De atjar is in de koelkast lang goed te houden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië