Atjar Tomat Mentah

zuur van rauwe tomaten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten stevige
  • 1 eetlepel(s) bieslook gehakte
  • 1 citroen sap er van
  • 1 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 1 teen knoflook gesnipperde
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de tomaten in plakken en schik ze op een schaaltje.
  • Bestrooi ze met peper en een beetje zout en de bieslook.
  • Wrijf uien en knoflook samen met de sambal, meng de ketjap door de brij en ook het citroensap.
  • Giet dit sausje over de tomaten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze atjar is ca. 2 dagen houdbaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië