Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Dit gerecht is 1 à 2 weken houdbaar.
Ingrediënten
- 500 gram rauwe bietjes
- 4 dl azijn
Kruiden:
- 1 eetlepel(s) geraspte gemberwortel potje
- 4 kruidnagelen
- 1 theelepel zwarte peper gemalen
- 4 salamblaadjes
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepel(s) goela djawa
Instructies
- Schil de bietjes en schaaf of rasp ze in dunne plakken.
- Kook de azijn enkele minuten op met de gemberwortel, kruidnagelen, peper, salaamblaadjes, suiker en zout.
- Doe de bietjes in jampotjes (even uitkoken; ook het deksel. Laat uitlekken op een schone theedoek.)
- Giet nu het azijnmengsel over de bietjes en vul eventueel aan met wat water.
- Bietjes moeten onder vocht staan. Deksel erop!!!
- Laat dit 1 à 2 dagen intrekken in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht is 1 à 2 weken houdbaar.