Atjar van rauwe bietjes

Atjar van rauwe bietjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rauwe bietjes
  • 4 dl azijn

Kruiden:

  • 1 eetlepel(s) geraspte gemberwortel potje
  • 4 kruidnagelen
  • 1 theelepel zwarte peper gemalen
  • 4 salamblaadjes
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepel(s) goela djawa

Instructies

  • Schil de bietjes en schaaf of rasp ze in dunne plakken.
  • Kook de azijn enkele minuten op met de gemberwortel, kruidnagelen, peper, salaamblaadjes, suiker en zout.
  • Doe de bietjes in jampotjes (even uitkoken; ook het deksel. Laat uitlekken op een schone theedoek.)
  • Giet nu het azijnmengsel over de bietjes en vul eventueel aan met wat water.
  • Bietjes moeten onder vocht staan. Deksel erop!!!
  • Laat dit 1 à 2 dagen intrekken in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Atjar van rauwe bietjes
Dit gerecht is 1 à 2 weken houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch