Atlantische zalm met pasta en ragout van broccoli en tomaat

Atlantische zalm met pasta en ragout van broccoli en tomaat

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g zalm
  • 2 roosjes broccoli
  • 4 tomaten
  • 2 deciliter room
  • pasta tagliatelle, fettucini of spaghetti
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kruid de zalmfilets met peper en zout.
  • Gaar ze 12 à 15 minuten in de oven op 200°C.
  • Pel de tomaten, ontpit ze en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Kook de broccoliroosjes gaar in gezouten water.
  • Stoof de tomatenblokjes in olijfolie, voeg de broccoliroosjes toe en laat stoven tot ragout.
  • Meng met de room en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Kook de pasta gaar in gezouten water met een scheutje olijfolie en laat uitlekken.
  • Verdeel de pasta over de borden, schep de ragout erover, leg de zalm erop en versier met groene kruiden (dille, basilicum…).

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht is ook heerlijk met zalmforel,zeeduivel,zeewolf
————————————————————————————————–
Recept categorieën Pasta / Vis / Zalm