Aubergine à la Languedocienne

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g boter
  • tijmpoeder
  • 100 g borstspek
  • 50 g bloem
  • 1 blaadjes laurier
  • peterselie

Instructies

  • Hak de ui en knoflook fijn.
  • Was wat peterselie en hak deze ook fijn.
  • Snij het spek in dunne reepjes.
  • Was de aubergines, verwijder de steel en snij in de lengte in plakken.
  • Bestrooi met zout en laat een half uurtje uitlekken.
  • Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.
  • Bak het spek uit in 50 g boter.
  • Haal ze uit de pan en bak in het vet de ui zachtjes zonder kleur te krijgen.
  • Droog de aubergines en bak ze in het vet.
  • Beboter een ovenvasteschaal en leg op de bodem een blaadje laurier.
  • Leg een laag aubergine op de bodem, daarop een laag tomaat, een paar reepjes spek, wat peterselie, knoflook en tijmpoeder, dan weer een laagje aubergine enz.
  • Snij de rest van de boter in vlokjes en leg deze boevnop.
  • Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 180ºC.
  • Laat ze daar 30 minuten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk