Aubergine gevuld met kip

Aubergine gevuld met kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 2 uien
  • 100 g ontbijtspek
  • 350 g kipfilet
  • 30 g boter
  • zout
  • peper
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • allesbinder

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  • Verwijder de steelaanzet van de aubergines, halveer ze en hol de helften met een lepel uit.
  • Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de auberginehelften in ca. 10 minuten gaar.
  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd het spek en de kipfilet in stukjes.
  • Snijd het auberginevruchtvlees klein.
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak het spek uit.
  • Voeg de ui, de kip en de stukjes aubergine toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de auberginehelften goed uitlekken.
  • Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het kipmengsel.
  • Strooi de kaas erover.
  • Schenk de helft van de bouillon (waarin de aubergines zijn gekookt) in de ovenschaal.
  • Bak de gevulde aubergines in ca. 15 minuten bruin.
  • Schenk het vocht uit de ovenschaal in een pan en voeg de wijn toe.
  • Breng het aan de kook en bind het eventueel met allesbinder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Breng het aan de kook en bind het eventueel met allesbinder.
Lekker met rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip
Land van herkomst Griekenland