Aubergine met citroenen en rode peper

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel olijfolie traditioneel
  • 15 g boter
  • 250 g uien in partjes
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 rode pepers ontzaad en in ringetjes
  • 2 aubergines in stukken
  • 1 citroen in partjes
  • 2 eetlepel rozijnen
  • 2 deciliter tuinkruidenbouillon
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verhit de olie met de boter en fruit de uien met de knoflook 3 minuten.
  • Voeg de rode peper en de aubergine toe en bak alles op een hoog vuur 5 minuten al omscheppend.
  • Schep de citroenpartjes en de rozijnen erdoor en voeg de bouillon en peper en zout naar smaak toe.
  • Laat alles ± 15 minuten zachtjes sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met meergranenrijst en een gegrild stukje zalm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch