Aubergine tomaatchutney

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram ontvelde tomaten
  • ¼ deciliter witte wijnazijn
  • 40 gram bruine basterdsuiker
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl mosterzaadjes
  • 6 versgemalen zwarte peper
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel peterselie

Instructies

  • Aubergine-tomaatchutney
  • Bak 1 rode ui, 1 aubergine en 1 rode paprika in blokjes in 1 eetlepel olijfolie met het deksel op pan zachtjes ± 10 minuten.
  • Roer er 1 eetlepel tomatenpuree door en bak die ± 1 minuten mee.
  • Doe er 450 gr ontvelde tomaten in stukjes, 1/4 dl witte wijnazijn, 40 gr bruine basterdsuiker, 1 theelepel komijnzaadjes, 1 theelepel mosterdzaadjes, 6 zwarte peperkorrels (allemaal gekneusd), 1 laurierblad, 1 takje tijm en 4 geperste teentjes knoflook bij en laat nog ± 30 minuten stoven.
  • Laat afkoelen, roer er 1 eetlepel fijngesneden peterselie door en serveer de chutney in 2 rode paprika’s.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch