Auberginesalade

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aubergines
  • 2 eetlepel ui fijngehakte
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 tomaat
  • deciliter olijfolie
  • 1 theelepel wijnazijn
  • ½ theelepel oregano
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Instructies

  • Doe de aubergines in een matig hete oven en haal ze eruit als de schil zacht en rimpelig is.
  • Pel ze en verwijder zoveel mogelijk de zaden.
  • Roer de aubergines met een mixer of blender tot moes en voeg enkele druppels citroensap toe om verkleuring te voorkomen.
  • Stamp de ui zacht met een vijzel, voeg wat zout toe en doe er de auberginepulp erbij.
  • Doe er de geschilde en ontpitte tomaten bij en roer goed.
  • Voeg de oregano, naar smaak zout en peper, olijfolie en citroensap toe en meng alles tot een smeuïg geheel.
  • Voeg op het laatst nog de wijnazijn toe en laat de salade goed koelen.
  • Garneer met dungesneden komkommer en groene paprika.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch