Auberginesoep met rode peper
Ingrediënten
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine ui
- ½ rode peper
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 eetlepel(s) bloem
- 1 kippenbouillon
- 4 eetlepel(s) crême fraiche
- zout peper
Instructies
- 1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie
- Schil de aubergine en snijd hem in blokjes.
- Pel en snipper de ui.
- Hak de rode peper fijn.
- Verhit de olie in een soeppannetje en bak hierin de aubergine met de ui en de rode peper al roerend 5 minuten op matig hoog vuur.
- Roer er de bloem door en vervolgens beetje bij beetje 4 dl koud water met het bouillontablet.
- Breng de soep aan de kook en laat haar 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of met foodprocessor.
- Voeg de crème fraîche, zout en peper toe.
- Schep de soep in 2 koppen en strooi er de koriander of peterselie over.