Avocado chilibonensalade

Avocado chilibonensalade

Porties: 2 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 limoenen
  • 1 avocado
  • 4 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel zout
  • peper
  • 1 blik chilibonen netto 400 gr
  • 3 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 zakje verse koriander 15 gr
  • 2 ijsbergslablaadjes
  • ½ zakje geraspte Cheddar á 100 gr, Uniekaas

Instructies

  • Boen de schil van 1 limoen onder koud stromend water schoon en rasp hem.
  • Pers de limoenen uit.
  • Klop het limoensap en de rasp met de olie, het zout en peper in een kommetje door elkaar.
  • Schil de avocado, snijd de helften langs de pit los en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe de avocadoblokjes in een kom, schenk de saus erover en schep voorzichtig om.
  • Laat de chilibonen in een zeef uitlekken.
  • Snijd 2 tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de andere tomaat in plakjes.
  • Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
  • Schep de bonen en de tomatenblokjes door de avocado en zet de schaal tot het gebruik in de koelkast.
  • Knip de korianderblaadjes in een kopje in stukjes, houd 2 takjes achter voor de garnering. Was de sla en dep hem droog.
  • Schep de koriander door de salade.
  • Leg op 2 borden elk 1 blaadje sla, schep de salade in het ijsbergslablad en bestrooi met Cheddar.
  • Garneer met plakjes tomaat, ui ringen en koriander.
  • Geef er tortillachips bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch