Avocado-tonijnsalade

Avocado tonijnsalade van Harry Bloksma

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 st avocado
  • 2 blikjes tonijn
  • 0,5 rode ui
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 eetlepel(s) peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) sherryazijn
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • zout
  • piment d’espelette
  • 1 tl mosterd

Instructies

  • Pel de ui en snijd in halve ringen.
  • Snijd de avocado’in de lengte doormidden en haal de pit eruit.
  • Pel de halve avocado’s en snijd in blokjes.
  • Snijd de tomaatjes doormidden.
  • Maak een vinaigrette van de mosterd, een snufje zout, de sherryazijn en de olijfolie.
  • Meng het geheel goed door elkaar.
  • Meng op een serveerschaal de tonijn, uien, tomaatjes en avocado.
  • Meng met de vinaigrette.
  • Strooi een beetje piment d’espelette er over en garneer met de peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Vis