Avocado tonijnsalade van Boodschappen

Boodschappen september 2006
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 rijpe avocado’s
  • 400 g tonijn uit blik
  • 1 lente-/bosui
  • 6 eetlepel(s) mayonaise
  • zout
  • peper
  • 75 g veldsla of fijne bladsla

Instructies

  • Boen de citroen schoon en snij de ene helft in partjes.
  • Rasp 1 theelepel van de andere helft en pers de halve citroen uit.
  • Halveer de avocado’s en verwijder de pitten en schil.
  • Snij een paar dunne plakjes af voor decoratie.
  • Besprenkel direct met citroensap.
  • Giet de tonijn af.
  • Snij de rest van de avocado’s in kleine stukjes.
  • Verdeel ook de ui in kleine stukjes.
  • Schep de tonijn, ui, mayonaise, avocadostukjes, citroenrasp en peper en zout door elkaar.
  • Verdel de sla over 4 borden en schep het mengsel erop.
  • Garneer met avocado en citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

deze salade is ook lekker als hapje op een toastje

Variatietip:

voeg ook eens 1 eetlepel kappertjes toe
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten