Avocadococktail met komkommertartaar en pistachenoten

Luxe avocadomousse met komkommer, meloen, grapefruit, cottage cheese en knapperige toppings – een zomers voorgerecht of lichte lunch boordevol frisse smaken, perfect als feestelijke vegetarische verrassing.

Avocadococktail met komkommertartaar en pistachenoten

Verfrissende avocadococktail met komkommertartaar, pistachenoten en zeewier. Perfect als bijgerecht voor een zomerse maaltijd of als lichte lunch.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Droogmachine
  • Meloenboor/pommes parisienneboor

Ingrediënten

  • 2 el cottage cheese
  • 30 g pistachenoten
  • 50 g gemixte kiemen
  • 50 g zeekraal
  • 50 g zeewier
  • 1 gele grapefruit
  • 1 komkommer
  • 0.5 Galia meloen
  • 3 avocado’s
  • 2 limoenen
  • 75 ml olijfolie
  • 1 bos Thaise basilicum

Instructies

  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit, snijd een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
  • Mix de avocado met het limoensap en de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender.
  • Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
  • Vul de cocktailglazen met de mousse en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
  • Snijd de Thaise basilicum grof.
  • Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de gele grapefruit in partjes.
  • Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.
  • Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar.
  • Verdeel de partjes gele grapefruit erover.
  • Schep de cottage cheese erop.
  • Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze avocadococktail als een fris bijgerecht bij een zomerse maaltijd of als lichte lunch.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van avocado en komkommer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten / Zeevruchten
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch