Avocadococktail met komkommertartaar en pistachenoten
Verfrissende avocadococktail met komkommertartaar, pistachenoten en zeewier. Perfect als bijgerecht voor een zomerse maaltijd of als lichte lunch.
Equipment
- Droogmachine
- Meloenboor/pommes parisienneboor
Ingrediënten
- 2 el cottage cheese
- 30 g pistachenoten
- 50 g gemixte kiemen
- 50 g zeekraal
- 50 g zeewier
- 1 gele grapefruit
- 1 komkommer
- 0.5 Galia meloen
- 3 avocado’s
- 2 limoenen
- 75 ml olijfolie
- 1 bos Thaise basilicum
Instructies
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit, snijd een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
- Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
- Mix de avocado met het limoensap en de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender.
- Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
- Vul de cocktailglazen met de mousse en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Snijd de komkommer in kleine blokjes.
- Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
- Snijd de Thaise basilicum grof.
- Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de gele grapefruit in partjes.
- Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.
- Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar.
- Verdeel de partjes gele grapefruit erover.
- Schep de cottage cheese erop.
- Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze avocadococktail als een fris bijgerecht bij een zomerse maaltijd of als lichte lunch. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van avocado en komkommer.
Serveer deze avocadococktail als een fris bijgerecht bij een zomerse maaltijd of als lichte lunch. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van avocado en komkommer.